Welcome to our website!

Hva er et plastfargevalg?

Plastfargematching er basert på de tre grunnfargene rød, gul og blå, for å matche fargen som er populær, oppfyller fargeforskjellskravene til fargekortet, er økonomisk og endrer ikke farge under bearbeiding og bruk.I tillegg kan plastfarging også gi ulike funksjoner til plast, som å forbedre lysmotstand og værbestandighet for plast;gi plast noen spesielle funksjoner, slik som elektrisk ledningsevne og antistatiske egenskaper;forskjellig fargede landbruksdekkefilmer har funksjonene til å luke eller avstøte insekter og heve frøplanter.Det vil si at den også kan oppfylle visse applikasjonskrav gjennom fargetilpasning.

Fordi fargen er veldig følsom for plastbehandlingsforholdene, er en viss faktor i plastbehandlingsprosessen forskjellig, for eksempel de valgte råvarene, toner, maskineri, støpeparametere og personelloperasjoner, etc., vil det være fargeforskjeller.Derfor er fargetilpasning et veldig praktisk yrke.Vanligvis bør vi ta hensyn til sammendraget og akkumuleringen av erfaring, og deretter kombinere den profesjonelle teorien om plastfargematching for raskt å forbedre fargetilpasningsteknologien.
Skal du gjennomføre fargetilpasning godt, må du først forstå prinsippet om fargegenerering og fargetilpasning, og ut ifra dette kan du få en dypere forståelse av den systematiske kunnskapen om plastfargematching.
På slutten av 1600-tallet beviste Newton at farge ikke finnes i selve objektet, men er et resultat av lysets virkning.Newton bryter sollys gjennom et prisme og projiserer det deretter på en hvit skjerm, som vil vise et vakkert spektralt fargebånd som en regnbue (syv farger av rødt, oransje, gult, grønt, cyan, blått og lilla).Lange og korte lysbølger på det synlige spekteret kombineres for å danne hvitt lys.

2
Så farge er en del av lys og består av elektromagnetiske bølger av mange forskjellige lengder.Når lysbølger projiseres på et objekt, overfører, absorberer eller reflekterer objektet ulike deler av lysbølgene.Når disse reflekterte bølgene av ulik lengde stimulerer folks øyne, vil de produsere forskjellige farger i menneskehjernen, og det er slik farger kommer.

Den såkalte fargetilpasningen er å stole på det teoretiske grunnlaget for de tre primærfargene, og anvende teknikkene additiv farge, subtraktiv farge, fargetilpasning, komplementærfarge og akromatisk farge for å forberede enhver spesifisert farge som kreves av produktet.

Referanser
[1] Zhong Shuheng.Fargesammensetning.Beijing: China Art Publishing House, 1994.
[2] Song Zhuoyi et al.Plastråvarer og tilsetningsstoffer.Beijing: Science and Technology Literature Publishing House, 2006. [3] Wu Lifeng et al.Masterbatch brukerhåndbok.Beijing: Chemical Industry Press, 2011.
[4] Yu Wenjie et al.Plasttilsetningsstoffer og formuleringsdesignteknologi.3. utgave.Beijing: Chemical Industry Press, 2010. [5] Wu Lifeng.Plastfargeformuleringsdesign.2. utgave.Beijing: Chemical Industry Press, 2009


Innleggstid: Apr-09-2022