Welcome to our website!

Klassifisering av vanlige pigmenter for plastfargematching (I)

Fargepigmenter er de viktigste råvarene innen fargeteknologi, og deres egenskaper må forstås fullt ut og påføres fleksibelt, slik at høykvalitets, rimelige og konkurransedyktige farger kan formuleres.

Vanlig brukte pigmenter for plastfargematching inkluderer uorganiske pigmenter, organiske pigmenter, løsemiddelfarger, metallpigmenter, perlemorpigmenter, magiske perlemorpigmenter, fluorescerende pigmenter og blekende pigmenter.I de ovennevnte materialene må vi gjøre det klart at det er en forskjell mellom pigmenter og fargestoffer: pigmenter er ikke løselige i vann eller i mediet som brukes, og er en klasse av fargede stoffer som farger fargestoffet i en tilstand av høy dispergerte partikler.Pigmenter og organiske pigmenter.Fargestoffer er løselige i vann og organiske løsemidler, og kan kombineres med det fargede materialet ved en viss kjemisk binding.Fordelene med fargestoffer er lav tetthet, høy fargestyrke og god gjennomsiktighet, men deres generelle molekylære struktur er liten, og migrering er lett å skje under farging.
Uorganiske pigmenter: Uorganiske pigmenter er generelt klassifisert etter produksjonsmetode, funksjon, kjemisk struktur og farge.I henhold til produksjonsmetoden er den delt inn i to kategorier: naturlige pigmenter (som cinnaber, verdigris og andre mineralpigmenter) og syntetiske pigmenter (som titandioksid, jernrødt osv.).I henhold til funksjonen er det delt inn i fargepigmenter, anti-rustpigmenter, spesielle pigmenter (som høytemperaturpigmenter, perleskimrende pigmenter, fluorescerende pigmenter), etc. Syrer osv. I henhold til den kjemiske strukturen er den delt inn i jern serier, kromserier, blyserier, sinkserier, metallserier, fosfatserier, molybdatserier osv. I henhold til fargen kan den deles inn i følgende kategorier: hvite seriepigmenter: titandioksid, sinkbariumhvit, sinkoksid, etc.;svart serie pigmenter: carbon black, jernoksid svart, etc.;gul serie pigmenter: krom gul, jernoksid gul, kadmium gul, titan gul, etc;
1
Organiske pigmenter: Organiske pigmenter er delt inn i to kategorier: naturlige og syntetiske.I dag er syntetiske organiske pigmenter ofte brukt.Syntetiske organiske pigmenter kan deles inn i flere kategorier som monoazo, disazo, lake, ftalocyanin og smeltede ringpigmenter.Fordelene med organiske pigmenter er høy fargestyrke, lyse farger, komplett fargespekter og lav toksisitet.Ulempen er at lysmotstanden, varmebestandigheten, værbestandigheten, løsemiddelbestandigheten og dekkeevnen til produktet ikke er like god som for uorganiske pigmenter.
2
Løsemiddelfargestoffer: Løsemiddelfargestoffer er forbindelser som absorberer, overfører (alle fargestoffene er gjennomsiktige) visse bølgelengder av lys og ikke reflekterer andre.I henhold til dets løselighet i forskjellige løsemidler er det hovedsakelig delt inn i to kategorier: den ene er alkoholløselige fargestoffer, og den andre er oljeløselige fargestoffer.Løsemiddelfarger er preget av høy fargestyrke, lyse farger og sterk glans.De brukes hovedsakelig til farging av styren- og polyesterpolyeterplastprodukter, og brukes vanligvis ikke til farging av polyolefinharpikser.De viktigste variantene er som følger.Løsemiddelfargestoffer av antraaldehydtype: slik som C.1.Løsemiddelgul 52#, 147#, Løsemiddelrød 111#, Dispersrød 60#, Løsemiddelfiolett 36#, Løsemiddelblå 45#, 97#;Heterosykliske løsemiddelfargestoffer: slik som C .1.Solvent Orange 60#, Solvent Red 135#, Solvent Yellow 160:1, etc.

Referanser
[1] Zhong Shuheng.Fargesammensetning.Beijing: China Art Publishing House, 1994.
[2] Song Zhuoyi et al.Plastråvarer og tilsetningsstoffer.Beijing: Science and Technology Literature Publishing House, 2006. [3] Wu Lifeng et al.Masterbatch brukerhåndbok.Beijing: Chemical Industry Press, 2011.
[4] Yu Wenjie et al.Plasttilsetningsstoffer og formuleringsdesignteknologi.3. utgave.Beijing: Chemical Industry Press, 2010. [5] Wu Lifeng.Plastfargeformuleringsdesign.2. utgave.Beijing: Chemical Industry Press, 2009


Innleggstid: 15. april 2022