Welcome to our website!

Er plast krystallinsk eller amorf?

Er vår vanlige plast krystallinsk eller amorf?Først må vi forstå hva som er den vesentlige forskjellen mellom krystallinsk og amorf.

Krystaller er atomer, ioner eller molekyler som er ordnet i rommet i henhold til en viss periodisitet for å danne et fast stoff med en viss regelmessig geometrisk form under krystalliseringsprosessen.Amorf er et amorft legeme, eller amorft, amorft fast stoff, som er et fast stoff der atomene ikke er ordnet i en viss romlig rekkefølge, tilsvarende en krystall.

Vanlige krystaller er diamant, kvarts, glimmer, alun, bordsalt, kobbersulfat, sukker, mononatriumglutamat og så videre.Vanlige amorfe er parafin, kolofonium, asfalt, gummi, glass og så videre.

1658537354256

Utbredelsen av krystaller er svært bred, og de fleste av de faste stoffene i naturen er krystaller.Gasser, væsker og amorfe stoffer kan også omdannes til krystaller under visse egnede forhold.Den tredimensjonale periodiske strukturen til arrangementet av atomer eller molekyler i krystallen er den mest grunnleggende og essensielle egenskapen til krystallen.

Vanlige amorfe legemer inkluderer glass og mange polymerforbindelser som styren og så videre.Så lenge kjølehastigheten er rask nok, vil enhver væske danne en amorf kropp.Blant dem vil det være for kaldt, og gitteret eller skjelettet i termodynamisk gunstig krystallinsk tilstand vil miste bevegelseshastigheten før atomene er ordnet, men den omtrentlige fordelingen av atomene i flytende tilstand beholdes fortsatt.

Derfor kan vi bedømme at de vanlige plastene i livet er amorfe.


Innleggstid: 23. juli 2022